Veelgestelde vragen

Waarom is deze actie alleen geldig voor regio Veenendaal en in Maarssen?

Dit is een lokale van Roelofsen Bloemen. Hiervoor wordt de bezorgservice van Roelofsen Bloemen gebruikt, welke bestellingen bezorgt in een grote regio rondom Veenendaal en in Maarssen. Uiteraard kun je ook een boeket buiten deze regio laten bezorgen. Deze geven wij door via Fleurop naar een collegabloemist in de betreffende plaats. Boeketten voor de overige plaatsten kunt u bestellen via www.besteleenbloemetje.nl

In welke plaatsen bezorgen jullie gratis?

Je kunt jouw medewerkers (laten) verrassen in de Veenendaal, Ede, Wageningen, Rhenen, Renswoude, Ederveen, Scherpenzeel, Overberg en in Maarssen.

Bestaat de mogelijkheid om telefonisch te bestellen?

Dat is uiteraard ook mogelijk. Als je het bestelproces niet duidelijk genoeg vindt of als je speciale wensen wilt doorgeven, bel ons hiervoor gerust op: 0318-555725. Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Hoe wijzig (of annuleer) ik mijn bestelling na plaatsing?

Helaas is dit na plaatsing online niet te wijzigen. Je kunt dan het beste contact met ons opnemen door te bellen naar: 0318-555725. Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.

We willen je vriendelijk verzoeken jouw bestelnummer bij de hand te houden als je ons hiervoor belt.

Wat gebeurt er bij afwezigheid van de ontvanger?

Ben jij of is de gene voor wie het boeket is niet aanwezig op het moment van de levering dan bieden we eerst het boeket bij de buren aan. De ontvanger van het boeket wordt hiervan op de hoogte gebracht met een briefje door onze chauffeur. Bij afwezigheid van de buren zal het boeket op een later tijdstip die dag nogmaals worden langs gebracht. Mocht er wederom niemand thuis zijn, dan wordt er een briefje achter gelaten met de mogelijkheid een nieuwe leveringsafspraak te maken.

Kan ik mijn bestelling volgen?

Nee, dit is helaas niet mogelijk, maar we komen op het afgesproken tijdstip je boeket bezorgen.

Welke betaalmogelijkheden heb ik?

Je kunt bij ons achteraf per factuur betalen. De factuur wordt toegezonden naar het ingevulde mailadres.


Staat het onderwerp van je vraag er niet tussen?

Stel gerust je vraag per mail aan ons
Of bel ons op 0318-555725.